- Cultura - Comuna Gagesti

OFERTE VÂNZARE TERENURI - conform Legii nr. 17/2014

OFERTE VÂNZARE TERENURI - conform Legii nr. 17/2014

SPRIJIN PENTRU CENTRUL CULTURAL?

Interviu preluat din ziarul Meridianul nr. 20, 24 mai 2018SPRIJIN PENTRU CENTRUL CULTURAL?

Anunț calamități

Anunț procedură de obţinere a despăgubirilor prin depunerea, la Primăria Comunei Găgești, a unei înștiinţări cu privire la pierderile produse culturilor agricole.

DESPRE COMUNĂ --> Cultură

Activitatea Culturala


Activitatea Culturala

Foto
Caminul Cultural Gagesti

Documente pdf
Raport de activitate 2013
Program de activitate 2014

Vizualizari: 196
Data creare: 31-07-2014 14:23:13

„Monografia satului Găgești” - 20.11.1944

Articol de Ion Iacomi

Distinsul învățător lon Artene slujitor al învățământului în satul Găgești, vreme de peste 40 de ani a întocmit în anul 1944 o lucrare monografică a satului Găgești, în vederea susăinerii gradului l în învățământ.
Lucrarea se găseşte în Arhivele Naționale ale României, în sediul central Bucureşti, Fond Ministerul lnstrucțiunii Publice, Dosar nr. 478/1946. O copie a acestei lucrări mi-a fost oferită de omul de cultură învățător Marin Rotaru.
Lucrarea cuprinde 10 pagini, nefiind structurată pe capitole, dar oferă o serie de informații unele din ele inedite, dar fără să le interpreteze din punct de vedere istoric.
La început, autorul face referiri la aşezarea geografică a satului Găgeș Citeste mai mult...

Vizualizari: 201
Data creare: 05-04-2016 23:28:23

Revista Elanul 100 - prof. dr. N. Ionescu

Luna iunie, cunoscută şi sub numele de cireşar, ne duce cu gândul la numărul 100 al revistei Elanul, fondată în 1998, acum 12 ani, editată de Asociația Culturală „ Academia Rurală Elanul" şi de şcoala „Mihai Botez" din satul Giurcani, comuna Găgești, județul Vaslui, aşa cum este menționat şi pe prima pagină a publicației.
Inițiativa îi aparține inimosului învățător, Marin Rotaru, dovedind încă odată „că veşnicia s-a născut la sat", cum sublinia marele om de cultură, Lucian Blaga. Ea se înscrie în peisajul publicațiilor vasluiene ca o revistă de referință ce apare neîntrerupt într-o perioadă de criză de carte, de lectură şi nu numai, într-o lume agitată, stresantă, anapoda. în coloanele revistei de-a lungul timpului au publicat Citeste mai mult...

Vizualizari: 228
Data creare: 05-04-2016 23:36:07

Elanul la moment aniversar. Scurt istoric dupa 99 de aparitii

Elanul la moment aniversar. Scurt istoric dupa 99 de aparitii,

de Ciprian Gica Toderascu

în luna mai a anului 1998, cu ocazia sărbătoririi a o sută de ani de atestare documentară a şcolii din satul Giurcani, localitate a comunei Găgești din județul Vaslui, prin truda învățătorului Marin Rotaru a fost editată „o foaie monografică" dedicată evenimentului. Aceasta, cu toate că avea numai opt pagini şi forma unui ziar, şi-a propus, încă de la prima apariție să surprindă cititorul prin crearea biografiei celui dintâi învățător al satului, Constantin Mircea.
La sfârşitul aceluiaşi an, în septembrie 1998, cu ocazia botezului şcolii de la Giurcani cu numele de „Mihai loan Botez", a apărut, sub aceeaşi formă, prin străda Citeste mai mult...

Vizualizari: 172
Data creare: 05-04-2016 23:39:29

Scurt istoric al învatamantului din Comuna Găgești (Ion Iacomi)

Scurt istoric al învatamantului din Comuna Găgești
de Ion Iacomi

Cartea se înscrie în preocupările, tot mai numeroase în ultima vreme, de a surprinde prin cercetări asidue, afirmarea învățământului în România, în general, şi în județul Vaslui, în special. Ea continuă direcțiile de cercetare istoriografică pe plan local, înscriindu-se între rezultatele notabile ale celor ce slujesc pe altarul muzei "Clio".

Acest volum a folosit, cu predilecție, dosarele Fondurilor şcolilor din comuna Găgești de la Arhivele Naționale - filiala Vaslui, inclusiv presa, reuşind să reconstituie în mare măsură condițiile social-economice şi politice ale afirmării instituțiilor şcolare din comună.
Evoluția învățământului din Citeste mai mult...

Vizualizari: 222
Data creare: 05-04-2016 23:45:48

Mesajul primarului comunei Găgești, Costica Stupu

Primarul comunei Gagesti, Costica StupuVa multumesc ca ati ales sa utilizati și acest canal de comunicare, prin care Primaria Comunei Găgești este mai aproape de cetatenii și vizitatorii sai, dar și o platforma menita a imbunatati activitatea de comunicare intre reprezentantii primariei

Anunt privind incheierea unui Acord de Parteneriat (Programul Operațional Capital Uman 2014-2020)

Primăria Găgeşti, anunță organizarea unei proceduri de selecție pentru încheierea unui Acord de Parteneriat cu entități publice sau de drept privat, în vederea depunerii cererii de finanțare în cadrul Programulului O

Anunt colectiv pentru comunicarea prin publicitate - emitere acte administrative fiscale

Anunt colectiv pentru comunicarea prin publicitate - emitere acte administrative fiscale.

Programări online la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Vehic.

Programări online la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Vaslui .pdf

Inaugurare "Sala de festivitati in sat Tupilati, com. Gagesti, jud. Vaslui"

Inaugurare "Sala de festivitati in sat Tupilati, com. Gagesti, jud. Vaslui"-slujba oficiata de un sobor de 4 preotiInaugurare "Sala de festivitati in sat Tupilati, com. Gagesti, jud. Vaslui"

Ai parte, ai carte. Funciară

Programul Naţional de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023Programul Naţional de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023